Innkalling til årsmøte i FK Sparta Sarpsborg - 21. mars 2019

Postet av FK Sparta Sarpsborg den 21. Feb 2019

Innkalling til årsmøte i FK Sparta Sarpsborg  Styret innkaller herved til årsmøte i FK Sparta Sarpsborg 

Årsmøtet avholdes den 21. mars 2019 kl 1800, Klubbhuset, Albert Moeskaus vei 46, 1711 SARPSBORG 

Saker som et medlem ønsker å tatt opp på årsmøtet, må sendes styret senest 5. mars 2019 til epost@fkspartasarpsborg.no . Vedlagt mal skal brukes.

Fullstendig sakliste med alle saksdokumenter ligger tilgjengelig her: Årsmøte dokumenter

For å ha stemmerett må medlemmet ha fylt 15 år, vært medlem av idrettslaget i minst én måned, og ha betalt kontingenten. Medlemmer under 15 år har møte- og forslagsrett. For mer informasjon om stemmerett, valgbarhet, forslagsrett mv., se idrettslagets lov § 5 til § 8.

Velkommen til årsmøte!

Med vennlig hilsen

styretLytt til Spartas låter på internett!

Postet av FK Sparta Sarpsborg den 30. Nov 2018

Både den gamle sangen fra 1952 og den "nye" sangen fra 2005 kan lyttes til på strømmetjenester.

Spotify, iTunes og Tidal er noen eksempler på strømmetjenester hvor sangene ligger ute.
Ukjent med strømmetjenester? En strømmetjeneste lar deg lytte til musikk fra hele verden digitalt! For å lytte på Spotify må du lage en egen bruker. På iTunes kan du kjøpe begge låtene for 24 kr - eller 12 kr per sang.

Legg låtene i spillelistene dine og kos deg!Det digitale jubileum ...

Postet av FK Sparta Sarpsborg den 25. Nov 2018

Et jubileum er forbi. 90-årsjubileumet har vist seg å bli det digitale jubileum. Vi har gravd, funnet og bearbeidet enorme mengder med eldre videoopptak og fotografier. Videoene som er publisert er kun en liten brøkdel av hva vi har jobbet med. Mer skal komme!

Under jubileumsmiddagen ble det understreket hvilken uvurderlige rolle frivillige har i Sparta.
- Det er mennesker som gir fra seg sin fritid, sa administrerende direktør i Glomma Papp, Nina Iversen. 

Et meget godt poeng fra Iversen som hedrer Spartas frivillige. Derfor vil jeg hedre spesielt én mann!

I tiden opp mot feiringen har jeg hatt en stor glede av å samarbeide, lære av og bli kjent med Ole Christer Nylende. Nylende er en av mange frivillige som gir sin fritid til Sparta. Denne karen står alltid bak kameraene og timeantallet han legger ned i redigering er aldri synlig når vi koser oss med episoder på Sparta TV. I de siste ukene har han vært bindeleddet mellom Sparta Media og fotballfløyens medieprosjekter - begge på oppdrag for jubileumskomiteen. Utallige timer har blitt lagt ned i research, video- og musikkinnspilling og redigering. Antagelig har det aldri før blitt laget så mye mediestoff før én kamp som til jubileumskampen 2018.

Det sier sitt.

Ole Nylende og resten av Sparta Media har stått på uten sidestykke og bistått både fotball og ishockey. Som mange kjenner til er det sistnevnte hovedgeskjeften til Sparta Media. Nettopp derfor setter vi fra fotballen stor pris på Sparta Media har sagt at «vi står sammen om hele klubben»!

Under jubileumskampen besøkte jeg mediagruppa i bua hvor kuben styres. Der hilste jeg på både Nylende og sønnen. Og yngstemann satt selvfølgelig bak noen av spakene!
- Det er jo forferdelig mange timer dere legger ned i media for Sparta? spurte jeg undrende.
- Ja, det er det. Men det er for arbeiderklubben Sparta. Vi skal være hardtarbeidende. Nettopp det skal skille oss fra de andre klubbende, svarte en ærlig Nylende.

Det skal være sikkert og visst: Når du googler ordene «Sarpsborg», «idrett», «fotball» og «ishockey», skal «Sparta Sarpsborg» seile opp som treff på søket. Bredden i innholdet skal være like bred som kilometerne fra Alvim til Brevik, og den røde tråden (les: stjerna) i arbeidet skal være kvaliteten! Det er vårt mål.

Takk til alle bidrag og innsats som er lagt ned. Vi håper at arbeidet blir satt pris på og vi tar gjerne til oss tilbakemeldinger. Selv gleder jeg meg til fortsettelsen. Gjør du?

Sveinung Eide Hansen, 25.11.2018

Bilde: Ole Christer Nylende til venstre og Sveinung Eide Hansen til høyre.IL SPARTA FEIRER 90 ÅR - vi starter feiringen!

Postet av FK Sparta Sarpsborg den 22. Nov 2018

Idrettslaget Sparta feirer 90 år til fredag og det skal hylles med en egen temakamp i Sparta Amfi, som ble bygget på dugnad i 1963.

For på fredag markerer Sparta sitt 90-års jubileum mot Stjernen og mange gjester som har vært en del av Sparta historien møtes til denne kampen.
Og for de som har vokst opp med Sparta i sitt hjerte så har vi i denne anledning laget en liten miniserie i samarbeid med FK Sparta Sarpsborg som tar for seg historien til IL Sparta.

Programledere i denne miniserien er Heine Aarum og Magnus Schaft som henholdsvis tar for seg hockey og fotballdelen i Sparta.

Episode 1

I første episode har nevnte Aarum snakket med Tommy Skaarberg, Roar Eilertsen og Nils Witnes som for alvor var en del av historien som satte Sparta på hockeykartet på 80-tallet.
Samtidig har Schaft snakket med daglig leder i IL Sparta, Robert Nilsen samt Sven Erik Eide Hansen om opprinnelsen og stiftelsen av IL Sparta samt om fotballen i årene før 2. verdenskrig.

Har man et stort blått hjerte så bør man virkelig sette seg i godstolen å høre på historien om Idrettslaget Sparta, arbeiderklubben.

Episode 2

Serien fortsetter med neste del av epoken, denne gang med fokus på fotballhistoriene men også hockeyhistorier fra evigunge Sjur Robert Nilsen

For Magnus Schaft tar for seg epoken i årene 1945 til 1963 for IL Sparta sin del sammen med Åge Johansen, Roar Aube og Svein Erik Eide Hansen så har reporter Heine Aarum snakket med trener Sjur Robert Nilsen om sine ungdomsår i Sparta og de to NM-gullene han har vært med på, både som spiller og trener.
Humorinnslag: Linselus compilation

Postet av FK Sparta Sarpsborg den 21. Nov 2018

Gjennom jubileet har Sparta arbeidet med innhenting av gamle videoer og fotografier. Og én ting kan vi bemerke oss: Linselus!

Kjenner du igjen en linselus? Gjennom alle tider har glade sarpinger prydet bakgrunnen av de store begivenhetene! Denne videoen hyller linselusene og fraværet av pressesone! Vennligst gi dere til kjenne i kommentarfeltene - hvor har dere alle blitt av?
Levert av IdrettenOnline