Musikkvideo: Spartasangen '52

Postet av FK Sparta Sarpsborg den 14. Nov 2018

7 cupfinaler, 4 cupmesterskap, 3 seriesølv, 2 seriebronse og 1 seriemesterskap. Dette er Sparta Sarpsborg! 

I 1952 kom Spartaspillerne hjem til Sarpsborg som helter. I klubben bidro de som trenere og forbilder for de oppvoksende generasjonene. De oppvoksende generasjonene skulle senere ta Sparta tilbake til toppfotballen omtrent 50 år senere. 

Spartasangen fra 1952 skrev seg for alvor inn historiebøkene etter cupgullet mot Solberg. Komponistene Arne Walstrøm og Knut Roen er selv med på denne innspillingen - akkopagnert av de unike opptakene til Rolf Pettersen. 

Senere skal låta gis ut på strømmetjenester! Noen som gleder seg? 

Bli med og markér Spartas 90 år med å dele de stolte øyeblikkene - sammen.
Musikkvideo: - Sammen for Sarpsborg!

Postet av FK Sparta Sarpsborg den 8. Nov 2018

13 ÅR - har gått siden FK Sparta Sarpsborg tok det viktige steget opp i 1. divisjon! Med denne musikkvideoen vil vi hylle det massive arbeidet som ble lagt ned i divisjonsklatringene.

Låta Sammen for Sarpsborg, av Svein Erik Eide Hansen, ble utgitt på CD i 2005. Under opprykksfeiringen den 22. oktober, for 13 år siden, ble sangen fremført på torget. Over 700 mennesker stemte i på refrengene så teltet omtrent løftet seg. Snart skal låta for første gang bli tilgjengelig på digitale strømmetjeneser! Dato kommer senere!
Alle små og store seiere på veien har åpnet opp en ny verden på Sarpsborg stadion: Europa League.

Takk for reisen. Vi er så uendelig stolte.

Alle rettigheter ivaretatt.

Bli med og markér Spartas 90 år med å dele de stolte øyeblikkene - sammen.
Sesongavslutning mot SFK!

Postet av FK Sparta Sarpsborg den 27. Okt 2018

Siste kamp i Spartas jubileumssesong ble spilt mot SFK lørdag 27. oktober på Spartabanen. Til å begynne med leverte Sparta en nokså god førsteomgang, allikevel ble den første halvdelen målløs. I den andre omgangen måtte Sparta til slutt se seg slått av SFK, etter 45 minutter med intensitet, høy temperatur og ett rødt kort til Sparta. Etter det røde kortet gjorde Sarpsborg Fotballklubb to raske mål, før Sparta svarte med en redusering på straffe. Kampen ble definitivt avgjort med et tredje mål til SFK mot slutten. Bildet under viser det historiske A-laget i jubileumssesongen 2018!

Etter kampen kunne både trener Terje Jonassen og styreleder Roy Strand konstatere at de var fornøyde med en syvendeplass på årets tabell i Amedia-ligaen! På bildet under er en fornøyd styreleder, Roy Strand.

De observante vil merke seg at Remi Chajewski stod sammen med A-laget på bildet over. Chajewski, som har omlag 6 sesonger bak seg i Sparta, var på besøk for å overbringe en hilsen fra ordfører i den polske vennskapsbyen Kętrzyn og klubben "Granica"! Bilde av Remi Chajewski følger under.

Guttelagsspillere fra både Sparta og SFK betraktet kampen innendørs - i ly for den iskalde høstvinden!

Det var også et hyggelig gjensyn med Emir Comor. Spartagutten har tatt plass på Norges G15-landslag og nå spiller han i Sarpsborg 08!

På bildet under ser vi "gladguttæne" Ernst, Reidar, Dag og Raymond!

SA-TV i full aksjon fra verandaen på Spartas klubbhus.

Et klassisk Sarpederby: Sparta i blå drakter og SFK i røde bortedrakter.

Alle fotografier er tatt av Svein Erik Eide Hansen.

Takk for denne sesongen!

PS: Husk at Sparta fyller 90 år. Sjekk ut vår lille smakebit på hva som kommer i videoen under!
Sparta fyller snart 90 år! 1928 - 2018

Postet av FK Sparta Sarpsborg den 20. Okt 2018

Idrettslaget Sparta Sarpsborg går nå inn i sitt nittiende år. Det skal først og fremst markeres på jubileumskampen mellom Sparta og Stjernen i Sparta Amfi den 23. november. Jubileet skal også markeres tydelig på den digitale plattformen!

To musikkvideoer skal lanseres og i dag kom en liten smakebit!

På mandag 22. oktober er det akkurat 13 år siden FK Sparta Sarpsborg rykket opp til 1. divisjon! Siden 22. oktober 2005 har byens samarbeidsklubb boltret seg i norsk toppfotball. Dette feirer vi med en storslagen musikkvideo til opprykkslåta Sammen for Sarpsborg!

Siden kommer vi med flere godbiter! 

Bli med og markér Spartas 90 år med å dele de stolte øyeblikkene - sammen.Seier 2-1 i lokaloppgjøret mot Borgar i serieåpningen.

Postet av FK Sparta Sarpsborg den 17. Apr 2018

Etter en lang vinter og treningsperiode var det endelig klart for serieåpning i 4 divisjon. Alt lå til rette med nydelig vårvær, bra med tilskuere og sa-TV på plass. Etter 2-1 tap i treningskamp mot Borgar var det et Sparta lag som ønsket revansje.

 

Vi bestemte oss for ligge litt lavt, men starten var ikke helt som vi ønsket og Borgar fikk en kjempesjanse etter bare 4 minutter, men Ajet vartet opp med en strålende redning da tidligere Spartaspiller Burhan Feka sto helt alene på fem meter. Etter dette satt forsvarsspillet seg bedre og Borgar skapte lite. Vi var heller ikke gode fremover, men etter 30 minutter får vi en kjempesjanse hvor Borgar gir bort ballen og vi kommer to spillere mot Brudalen i Borgar målet. Rodan er uselvisk og spiller til debutant Magnus Andresen som på blankt mål kan sette 1-0. I stedet for skyte stopper han ballen og prøver lobbe over Brudalen som har en enkel jobb med å stoppe skuddet. Større sjanse skal vi lete lenge etter, men setter dette på konto for debutant nerver. Rett før pause får Borgar en corner. Denne blir slått på bakre stolpe hvor ingen dekker opp tidligere 08 og Sparta spiller Berat som fra kort hold setter ballen over mål. Her var vi heldige og mulig Berat har et hjerte for Sparta ennå. Lagene går til pause på stillingen 0-0, men dette ser ikke ut til være en kamp som ender målløs.

 

I pausen blir vi enige om å være mer nøyaktig og skjerpet slik at vi ikke mister ballen for lett.

 

2. omgang starter med at Borgar styrer mye av banespillet. Ikke mange store sjanser og det lille som skapes foran vært mål tar en meget god Ajet seg av. Vi gjør så to bytter hvor Sindre  og Ajob kommer inn. Vi skal få godt betalt med byttene våre. For etter 72 minutter setter Ajet i gang et angrep hvor vi bruker lengderetningen. Ajob utfordrer Borgars venstreback og slår et innlegg hvor Magnus hopper over (mulig han flikker den videre) til en fremadstormende Gigi som fra 10-12 meter setter den første Sparta scoringen i årets sesong. En fantastisk flott scoring i krysset utagbart for Brudalen i Borgars mål. Det er slike angrep vi håper vi skal levere Sparta publikum i årets sesong. Etter dette fortsetter vi å føre kampen og neste mål lar ikke vente lenge på seg. Etter nok et løp på høyere siden fra Magnus spiller han fri Rodan som står helt alene foran mål. Rodan setter denne flotte pasningen sikkert i mål bak en enda mer frustrert Brudalen. Før scoringen og rett etter er Rodan tre ganger helt alene med Brudalen som redder mesterlig. Her kunne vi punktert kampen, men som ofte i fotball gjør vi en glipp i forsvar og tidligere Sparta spiller Burhan setter inn reduseringen etter 80 minutter. Det blir nå 10 hektiske minutter pluss 5 minutter tillegg hvor Borgar kaster alle mann i angrep. Ajet varter igjen opp med noen helt avgjørende redninger og vi klarer å ri av de siste minuttene og årets første 3 poenger er i boks.

 

Konklusjonen er at denne kampen kunne vippet begge veier, men våre spillere nedlegger en kjempeinnsats med Ajet og en storspillende Enis i forsvaret så tar vi 3 poeng. Det er også vært å nevne debutantene Magnus og Ajob som begge fortsatt er juniorer bidrar med målgivende pasninger. Ajet ble for øvrig kåret til dagens Sparta-spiller og ble overrekt et gavekort.

 

Håper alle dere som var tilstede kommer på flere kamper så skal vi gjøre det vi kan for at vi skal bli enda bedre fremover på banen.

 

Da er det bare å gå på en ny treningsuke, Neste kamp er mandag den 23. april hvor vi møter FFK 2 på Fredrikstad Stadion.

 

Laget:   Ajet, Kresh (kaptein), Enis, Arthur, Sajjad, Gigi, Magnus, Mateusz, Emir, Rodan og Kush.

 

Spilte også: Sindre, Ajob, TobiasLevert av IdrettenOnline