Seier 2-1 i lokaloppgjøret mot Borgar i serieåpningen.

Postet av FK Sparta Sarpsborg den 17. Apr 2018

Etter en lang vinter og treningsperiode var det endelig klart for serieåpning i 4 divisjon. Alt lå til rette med nydelig vårvær, bra med tilskuere og sa-TV på plass. Etter 2-1 tap i treningskamp mot Borgar var det et Sparta lag som ønsket revansje.

Vi bestemte oss for ligge litt lavt, men starten var ikke helt som vi ønsket og Borgar fikk en kjempesjanse etter bare 4 minutter, men Ajet vartet opp med en strålende redning da tidligere Spartaspiller Burhan Feka sto helt alene på fem meter. Etter dette satt forsvarsspillet seg bedre og Borgar skapte lite. Vi var heller ikke gode fremover, men etter 30 minutter får vi en kjempesjanse hvor Borgar gir bort ballen og vi kommer to spillere mot Brudalen i Borgar målet. Rodan er uselvisk og spiller til debutant Magnus Andresen som på blankt mål kan sette 1-0. I stedet for skyte stopper han ballen og prøver lobbe over Brudalen som har en enkel jobb med å stoppe skuddet. Større sjanse skal vi lete lenge etter, men setter dette på konto for debutant nerver. Rett før pause får Borgar en corner. Denne blir slått på bakre stolpe hvor ingen dekker opp tidligere 08 og Sparta spiller Berat som fra kort hold setter ballen over mål. Her var vi heldige og mulig Berat har et hjerte for Sparta ennå. Lagene går til pause på stillingen 0-0, men dette ser ikke ut til være en kamp som ender målløs.

I pausen blir vi enige om å være mer nøyaktig og skjerpet slik at vi ikke mister ballen for lett.

2. omgang starter med at Borgar styrer mye av banespillet. Ikke mange store sjanser og det lille som skapes foran vært mål tar en meget god Ajet seg av. Vi gjør så to bytter hvor Sindre  og Ajob kommer inn. Vi skal få godt betalt med byttene våre. For etter 72 minutter setter Ajet i gang et angrep hvor vi bruker lengderetningen. Ajob utfordrer Borgars venstreback og slår et innlegg hvor Magnus hopper over (mulig han flikker den videre) til en fremadstormende Gigi som fra 10-12 meter setter den første Sparta scoringen i årets sesong. En fantastisk flott scoring i krysset utagbart for Brudalen i Borgars mål. Det er slike angrep vi håper vi skal levere Sparta publikum i årets sesong. Etter dette fortsetter vi å føre kampen og neste mål lar ikke vente lenge på seg. Etter nok et løp på høyere siden fra Magnus spiller han fri Rodan som står helt alene foran mål. Rodan setter denne flotte pasningen sikkert i mål bak en enda mer frustrert Brudalen. Før scoringen og rett etter er Rodan tre ganger helt alene med Brudalen som redder mesterlig. Her kunne vi punktert kampen, men som ofte i fotball gjør vi en glipp i forsvar og tidligere Sparta spiller Burhan setter inn reduseringen etter 80 minutter. Det blir nå 10 hektiske minutter pluss 5 minutter tillegg hvor Borgar kaster alle mann i angrep. Ajet varter igjen opp med noen helt avgjørende redninger og vi klarer å ri av de siste minuttene og årets første 3 poenger er i boks.

Konklusjonen er at denne kampen kunne vippet begge veier, men våre spillere nedlegger en kjempeinnsats med Ajet og en storspillende Enis i forsvaret så tar vi 3 poeng. Det er også vært å nevne debutantene Magnus og Ajob som begge fortsatt er juniorer bidrar med målgivende pasninger. Ajet ble for øvrig kåret til dagens Sparta-spiller og ble overrekt et gavekort.

Håper alle dere som var tilstede kommer på flere kamper så skal vi gjøre det vi kan for at vi skal bli enda bedre fremover på banen.

Da er det bare å gå på en ny treningsuke, Neste kamp er mandag den 23. april hvor vi møter FFK 2 på Fredrikstad Stadion.

Laget:   Ajet, Kresh (kaptein), Enis, Arthur, Sajjad, Gigi, Magnus, Mateusz, Emir, Rodan og Kush.

Spilte også: Sindre, Ajob, Tobias