Sesongstart 2017 for G14

Postet av G14 den 23. Mai 2017

Sparta´s årgang fra 2003 er en meget talentfull gjeng. Gutta spiller 11-fotball på full bane for første gang. Gjennom vinteren har de hatt gode treninger og gjort det bra både i treningskamper og i Vårcupen. I Vårcupen røk laget ut i kvartfinalen etter et surt mål i mot på overtid av overtiden, da alle trodde det skulle gå mot straffesparkkonkurranse. Tapet kom mot Trosvik - et av fjorårets beste lag i 2003-årgangen. For et par uker siden var det sesongstart for Kretsmesterskaps-serien (KM-serien). Først sto Kvik Halden for tur. Deretter en mulig revansje mot Trosvik.

Sesongstarten ble gjennomført onsdag 19. april borte mot Kvik Halden. De har et godt KM-lag, så både spillere, trenere og foreldre var spente før kampstart. Denne spenningen ble raskt utløst i glede. 1. omgang ble jevn, men Sparta var det førende laget og ledet 2-1 til pause etter mål av Luka og Agron. I 2. omgang ble nivåforskjellen større og Sparta puttet 3 ganger til og vant 5-1 etter mål av Agron, Thomas og Agron. Med andre ord et hattrick fra Agron. Gutta spilte en god kamp og viste at de kommer til å sparke bra fra seg denne sesongen.

Onsdag 3. mai fikk Sparta en rask mulighet til å få revansje mot Trosvik etter kvartfinaletapet i Vårcupen. Gutta startet kampen knallbra og førte kampen med høyt og intensivt press de første 15-20 minuttene. Laget tok også ledelsen etter et meget fint mål. Luka slo en langpasning ut på venstresiden, som ble tatt ned av Agron. Han dro seg inn i banen og forbi motstanderen og la ballen inn foran mål. Der var Thomas på rett plass og dunket inn 1-0. Imponerende lagspill! I stedet for å fortsette i samme stil, så falt laget litt i sammen. Trosvik jobbet seg inn i kampen og snudde kampen til ledelse før pause. Sparta-gutta hadde en god prat i pausa og startet bra, men Trosvik avgjorde dessverre til sin fordel og punkterte kampen med 2 kjappe mål mot slutten. Dessverre endte kampen med et surt 1-5 tap. Det var mange skuffede gutter etter kampen, men samtidig enda mer revansjelystne. Det kommer Hafslund til å få merke onsdag 10. mai, som er en bortekamp.

Neste hjemmekamp for denne gode fotballgjengen er tirsdag 16. mai klokka 18.30.

Da kommer Borgen til kunstgresset på Sparta. Både spillere og trenere håper at flere foreldre, besteforeldre, familie og andre, som er interesserte i god og underholdene fotball på høyt nivå til å møte opp og heie. Dette laget er det morsomt å se på. Det har til tider vært flere bortesupportere enn hjemmesupportere på kampene og det hadde det vært morsomt å få snudd. I jevne kamper, så kan en god heiagjeng tippe kampene i Sparta sin favør. Kiosken er også åpen på alle kampene og tilbyr blant annet pølser, nylagde vafler, varm kaffe, brus og is. Håper vi sees!"

Vårcup 2017

1. og 2. april spilte G14 sluttspillkamper i Vårcupen. På lørdag møtte gutta Østsiden i en kvalkamp for å avgjøre hvem som skulle møte Trosvik i kvartfinalen på søndag morgen. I vinterens kamper har G14 vist fin fremgang og dette fortsatte mot Østsiden. Det ble en relativt komfortabel 3-0 seier etter mye fint spill.

I kvartfinalen ventet Trosvik. Dette laget var i fjor et av de beste i kretsen, så motstanden var tøff. Kampen ble veldig jevn og spennende. Det sto 0-0 til pause, selv om begge lagene hadde sine sjanser. Det sto også 0-0 etter full tid og det så ut til å gå mot straffesparkkonkurranse. Men på overtid av overtiden trillet ballen Trosvik sin vei og de booket dessverre, for våre gutter sin del, en plass i semifinalen. Et kjempesurt tap, men det var masse positivt å ta med seg inn mot sesongstart i KM-serien.