Ventetiden er over - høstsesongen er i gang ........

Postet av Gutter 2002 den 16. Aug 2015

Skrevet av Fredrik Wille

Sist gang våre gutter spilte kamp var i finalen i Skadevi Cup i slutten av juni (og vi vet alle hvordan det endte) - så trenerteamet var spent på hvordan guttene hadde "passet på" formen i løpet av den laaaange sommeren! Dagens motstander var et ukjent bekjentskap for oss - Kolbotn hadde takket ja til å besøke Halden denne søndagskvelden". Kolbotn er et meget godt lag med mange gode spillere - og de gjorde det blant annet meget godt i årets Norway Cup der det ene KM-laget gikk helt til semifinalen der de spilte en jevn og tett kamp mot vinnerlaget fra Mexico. Med andre ord; dagens gjester hadde en bra "CV" og det ville garantert ikke bli en "walk-in-the-park"!

Kampen var ikke mange minutter gammel før vi skjønte at dette var to gode lag som var interessert i å benytte denne treningskampen godt. Det tok heller ikke mange minutter før vi skjønte at de fleste av guttene hadde holdt formen ved like i sommer - det et bra gutter! Etter fire minutter vartet vi opp med godt kombinasjonsspill der Ron fikk gleden av å slå en presis pasning til Uranik som sikkert som banken (og ja, da snakker vi DNB) ga oss ledelsen 1-0. Kun seks minutter senere så byttet disse to roller - Uranik serverte Ron som ikke lot sjansen gå fra seg - og vi ledet 2-0. Mål gleder alltid oss som står på sidelinjen, men i dag så var det faktisk viljen, løpsstyrken og agressitiviteten som gledet oss mest. Spillet fra Skøvde var å kjenne igjen - og det resulterte i to raske "gåller". Og som alltid; det er når vi spiller som et lag vi er gode. Det er ikke bare Ron og Uranik som utmerket seg - alle som startet og spilte i første omgang gjorde en god jobb. Skår i gleden var at Johannes måtte ut med en lei akkilesskade, men forhåpentligvis så er han klar for bortekampen mot Rolvsøy til torsdag.

Trim i aksjon

Ron scoret og hadde assist.

Målsjans i første omgang - men her ble det ikke mål.

I pausen gjorde vi noen "forhåndsavtalte" bytter (ja, det er viktig at alle får spilletid i treningskamper). Oskar, Criss og Marieluise kom inn og fikk straks merke at våre motstandere fra "kølabånn" ville score mål. De startet omgangen i et høyt tempo og vi var ikke helt med fra starten av - derfor var deg ikke direkte ufortjent at de reduserte etter ni minutter. To minutter senere utliknet de til 2-2 - og det var nok litt fordi vi ble litt for ubesluttsomme. Men sånn skjer - og det er sånn vi lærer av. Resten av kampen bar preg av tidvis mye "OK" spill fra bevegelse - der begge hadde muligheter til å avgjøre. Blant annet hadde både Ron, Uranik og Trim noe gode sjanser - og Ludvig hadde en "feberredning" der han fikk slått ballen uti stolpen ..... Når det er sagt så var forsvaret vårt godt i dag. Helt tydelig at mange "røde pølser" i Danmark har vært positiv for Jakob - i dag var han god og hadde god kontroll mot en god spiss fra Kolbotn. Laurits, Criss, Marieluise og Elias gjorde også sine saker bra. Max, Oskar og Simen la ned mange meter på banen - og det var artig å se at de var såpass tøffe i presset!

Max og Marieluise er på hugget

Innlegg fra corner kommer...

... og Trim hopper høyest. Men ballen gikk litt for langt.

Alt i alt så var dette en god gjennomført kamp mot en meget god motstander som hevder seg godt i Oslo-serien. Når vi i tillegg ble fortalt at "man nesten ikke hørte trenerne skrike" så tolkes det positivt - det betyr at guttene skjønner at de må jobbe hardt - de skjønner at de må være aggressive - og ikke minst; (og ja, jeg veg ag jeg gjentar meg selv) vi er desidert best når vi spiller sammen som et lag. Dette var starten på en laaaaang høstsesong - forhåpentligvis så kan guttene fortsette der de sluttet vårsesongen; det vil si - masse god fotball, mye glede og humor og selvfølgelig masse frustrasjon overfor oss trenere! Uansett, vi gleder oss til neste kamp - den er allerede borte mot Rolvsøy til torsdag. Og neste helg er det Femsjøen Cup i "Dær'n"!

Vi er i gang ........ (og deg er det også i England! Det er nok mange lag som vil slite borte mot Stoke, men det gikk greit for Liverpool)!!!!!

Spillere og trenere takker forøvrig Kari og hennes hjelpere for serveringen etter kampen. Det er hyggelig - og også en positivt gest som våre motstandere satte pris på. Cato fortjener også honnør for en bra gjennomført kamp (som alltid).